Søkeordsanalyse

Søkeordsanalyse er grunnmuren innen søkemotoroptimalisering (SEO) og betalt søk (PPC). Denne prosessen innebærer å identifisere og analysere de mest relevante søkeordene som potensielle kunder bruker når de søker etter produkter, tjenester eller informasjon. Med en grundig søkeordsanalyse kan hjelpe bedrifter med å finne de riktige søkeordene man skal være synlig på. Det fører til en økt synlighet, nettsiden tiltrekker seg mer riktig trafikk og man kan forbedre konverteringsraten på trafikken.

Hvorfor søkeordsanalyse?

 1. Økt synlighet: Ved å bruke de riktige søkeordene kan en nettside rangere høyere i søkemotorene, noe som øker sjansen for å bli funnet av potensielle kunder når de søker.
 2. Målrettet trafikk: En god søkeordsanalyse hjelper til med å finne riktige søkeord som gjør at du kan tiltrekke deg brukere som er ute etter spesifikke produkter eller tjenester, noe som øker sannsynligheten for konvertering.
 3. Konkurrentanalyse: Forståelse av hvilke søkeord konkurrentene dine rangerer for, kan gi innsikt i deres strategi og hjelpe deg med å finne muligheter for forbedring.
 4. Innholdsstrategi: Søkeordsanalyse kan gi informasjon om hvordan søkeatferden til potensielle kunder er slik at du kan skape relevant og etterspurt innhold som treffer målgruppen din.

Stegene i søkeordsanalyse

 1. Definer målsettingene: Før du begynner med søkeordsanalysen, er det viktig å ha klare målsettinger. Hva ønsker du å oppnå? Økt trafikk, flere konverteringer eller bedre merkevarebevissthet?
 2. Planlegging: Start med en brainstorming-prosess for å komme opp med en liste over potensielle søkeord og fraser som er relevante for din virksomhet. Tenk på hvilke ord og uttrykk kundene dine bruker når de leter etter produkter eller tjenester som du tilbyr.
 3. Bruk av verktøy: Benytt deg av verktøy som Google Keyword Planner, Ahrefs, SEMrush, og Moz Keyword Explorer for å finne relaterte søkeord, søkevolum og konkurransenivå. Disse verktøyene kan også foreslå flere relevante søkeord som du kanskje ikke har tenkt på.
 4. Analyser konkurransen: Undersøk hvilke søkeord dine konkurrenter rangerer for. Dette kan gi innsikt i hvilke søkeord som er viktige i din bransje og hvor du kan finne muligheter til å overgå dem.
 5. Vurder relevans og søkeintensjon: Det er viktig å forstå søkeintensjonen bak hvert søkeord. Er brukerne ute etter informasjon, ønsker de å kjøpe noe, eller er de på jakt etter en spesifikk nettside? Velg søkeord som er mest relevant for dine målsettinger.
 6. Organiser søkeordene: Del opp søkeordene i grupper basert på temaer eller innholdstyper. Dette gjør det lettere å utvikle innholdsstrategier og kampanjer som målretter spesifikke søkeordgrupper.
 7. Monitorer og juster: Søkeordsanalyse er ikke en engangsprosess. Det er viktig å regelmessig overvåke resultatene og justere strategien etter hvert som markedsforhold og kundeadferd endres.

Raske tips

 • Longtail - keywords: Fokuser på lange søkeord, som er lengre og mer spesifikke søkefraser. Selv om de har lavere søkevolum, har de ofte høyere konverteringsrater fordi de er mer målrettede.
 • Bruk naturlig språk: Med fremveksten av stemmesøk er det viktig å inkludere naturlige språkfraser som folk bruker når de snakker til enheter som Siri eller Google Assistant.
 • Analyser brukerdata: Bruk data fra Google Analytics og Search Console for å se hvilke søkeord som faktisk driver trafikk til nettstedet ditt, og hvilke som fører til konverteringer.
 • Hold deg oppdatert: Algorytmen til Google og søketrender endres over tid. Følg med på oppdateringer og tilpass strategien din deretter. Grunnen til dette er fordi man ønsker å få mest ut av arbeidet og ikke minst best mulig progresjon i synlighet.

Søkeordsanalyse er en kontinuerlig prosess som er avgjørende for å lykkes med digital markedsføring. Ved å forstå og bruke de riktige søkeordene kan du tiltrekke deg målrettet trafikk, overgå konkurrentene og oppnå dine markedsføringsmål. Med de riktige verktøyene og metodene kan søkeordsanalyse gi verdifull innsikt som driver virksomheten fremover.

Flere tjenester

Se alle

Ønsker du hjelp til å lage en søkeordsanalyse? Eller ønsker du å få flere riktige besøkende til din nettside?

Fyll inn kontaktskjema så vil en av våre rådgivere kontakte deg!

Thank you

Thanks for reaching out. We will get back to you soon.
Oops! Something went wrong while submitting the form.